Stichting Hanarth Fonds

Missie

Stichting Hanarth Fonds is op 28 september 2018 opgericht en is ontstaan uit de nalatenschap van Arthur del Prado, oprichter en voormalig CEO van ASM International. Het fonds wil het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning bevorderen en verbeteren om de diagnose, behandeling en uitkomst van patiënten met kanker te verbeteren. In dit kader ondersteunt Stichting Hanarth Fonds wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op met name, maar niet uitsluitend, zeldzame vormen van kanker. Stichting Hanarth Fonds bezit en beheert het vermogen dat haar in staat stelt deze doelstellingen te verwezenlijken.

hfstichting.jpg

Taken en verantwoordelijkheden

Wij zijn verantwoordelijk voor de volledige bedrijfsvoering van Stichting Hanarth Fonds met uitzondering van het vermogensbeheer. 

Om invulling te geven aan ‘onze’ missie verzorgen wij de complete organisatie rondom de jaarlijkse ‘calls’, waarbinnen financieringsaanvragen (via een door ons ontwikkelde online module) worden ingediend en beoordeeld. Dit betekent concreet dat wij in beeld zijn vanaf het moment dat onderzoekers mogen worden uitgenodigd een financieringsaanvraag in te dienen tot het moment dat gehonoreerde financieringen betaalbaar worden gesteld en zijn verwerkt in ‘onze’ financiële administratie. Daarnaast verzorgen wij de complete financiële administratie en de beleggingsadministratie.

Resultaten

Met behulp van onze professionele ondersteuning heeft Stichting Hanarth Fonds inmiddels verschillende ‘calls’ kunnen afronden, waarbij in gemiddeld zo’n 2,5 miljoen Euro beschikbaar is gesteld aan onderzoeksprojecten zoals hierboven omschreven.

Testimonial

Het Hanarth Fonds werkt al sinds haar oprichting met VDH Bestuurszaken samen en zij zijn voor ons de ideale bestuursondersteunings­organisatie. Het aan ons toegewezen team begrijpt goed hoe processen zo efficiĆ«nt mogelijk ingericht kunnen worden om zodoende het bestuur en onze wetenschappelijk adviesraad in staat te stellen te focussen op hun bestuurs- en adviestaken. Een professioneel en gedreven team, leuk om mee samen te werken!
Henk Broeders,
Bestuursvoorzitter Hanarth Fonds

Dienst bij deze case

Als bestuurder wilt u zo succesvol mogelijk het doel en de ambities van uw vereniging, stichting of (vermogens)fonds behalen. U ervaart graag de rust dat processen goed zijn geregeld, de uitvoering adequaat en efficiënt is en dat er, daar waar mogelijk, geïnnoveerd wordt. VDH Bestuurszaken biedt flexibele, betrokken en persoonlijke professionele bestuursondersteuning en services voor verenigingen, stichtingen en (vermogens)fondsen.

Over VDH Bestuurskantoor

Andere interessante cases

Ervaring

Koning Willem I Stichting

VDH Bestuurszaken is verantwoordelijk voor de volledige bedrijfsvoering van de Koning Willem I Stichting. Deze stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijzen uit: de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven.

Ervaring

Stichting ROEM

VDH Bestuurszaken ondersteunt Stichting ROEM gedurende twee jaar bij het maken van een professionaliseringsslag. VDH begeleidt vanuit twee bestuursfuncties de directie en leert hen kijken door een bestuurlijke bril.