Stichtingen

Wat we doen

Met stichtingen zijn we zeer vertrouwd. We zijn bekend met de uitgangspunten van het werken met een ‘code’ en zetten ons in voor goed bestuur op elk niveau binnen de stichting. Vooral met het ontwerpen en inrichten van het primaire proces van een stichting – van het bestuurlijke tot en met het operationele deel – hebben we veel ervaring. 

Om het bestuur te ondersteunen vervullen wij vaak de rol van bestuurssecretaris. Dit biedt ons de mogelijkheid om het informatiemanagement van de stichting optimaal te laten verlopen. Daarnaast voeren we operationeel de ambities en wensen van het bestuur uit. Of het nu om aanvragen van subsidies, het opzetten van projecten of een andere activiteit gaat: wij realiseren een goed functionerend systeem tegen realistische kosten. Verder kunt u op ons rekenen voor gezond financieel management waarbij we ‘in house’ de jaarrekening kunnen opstellen.

vdh_bestuurszaken_stichtingen.jpg

Wat we voor u kunnen betekenen

Wij kunnen uw partner worden. De partner van uw bestuur waardoor u volledig ontzorgd wordt en u zich kunt focusseren op uw bestuurlijke verantwoordelijke taak. Niet alleen wordt u ontzorgd, door onze expertise bent u ook gewaarborgd van een partner die u kan beschermen tegen (ongewilde) misstappen, bijvoorbeeld op het gebied van privacy of – erger nog – op het gebied van financiën. U wilt niet die stichting zijn die de voorpagina van het FD haalt, omdat de penningmeester met het vermogen in het Caribisch gebied zit. Dat gaat niet gebeuren als u met ons werkt. Wij zorgen ervoor dat operatie wordt geregeld conform de huidige opvattingen en codes. Tot slot is ons kantoor uw huis, dus als u gasten wilt ontvangen of vergaderen dan heeft u bij ons altijd een plek.

Testimonial

Het Hanarth Fonds werkt al sinds haar oprichting met VDH Bestuurszaken samen en zij zijn voor ons de ideale bestuursondersteunings­organisatie. Het aan ons toegewezen team begrijpt goed hoe processen zo efficiĆ«nt mogelijk ingericht kunnen worden om zodoende het bestuur en onze wetenschappelijk adviesraad in staat te stellen te focussen op hun bestuurs- en adviestaken. Een professioneel en gedreven team, leuk om mee samen te werken!
Henk Broeders,
Bestuursvoorzitter Hanarth Fonds

Interessante cases

Ervaring

Koning Willem I Stichting

VDH Bestuurszaken is verantwoordelijk voor de volledige bedrijfsvoering van de Koning Willem I Stichting. Deze stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijzen uit: de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven.

Ervaring

Stichting Hanarth Fonds

Stichting Hanarth Fonds ondersteunt wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op met name, maar niet uitsluitend, zeldzame vormen van kanker. VDH Bestuurszaken verzorgt de volledige bedrijfsvoering en organiseert het complete proces rondom financieringsaanvragen.

Overige doelgroepen

Verenigingen

Wij ondersteunen en adviseren de bestuursleden en tegelijkertijd zijn wij de constante factor voor de vereniging, want bestuurders komen en gaan.

Vermogensfondsen

Wij faciliteren u zowel op bestuurlijk als operationeel gebied bij het realiseren van de missie van uw vermogensfonds.

Bestuurders

U wordt binnenkort bestuurder of u maakt deel uit van een bestuur: in beide gevallen kan VDH Bestuurszaken een partner voor u zijn.