Nieuws

Wij vinden het belangrijk om u goed te informeren over voor bestuurders relevante onderwerpen. Daarom publiceren wij regelmatig interviews, rubrieken en blogs op onze website.

Interview

De week van VDH-medewerker Diana Bier: "Ik hoef me geen moment te vervelen"

Het einde van de week is in zicht. Hoe was de week van VDH-medewerker en ‘duizendpoot’ Diana Bier: “Ik hoef me écht geen moment te vervelen”. Onder het genot van een cappuccino spreken we Diana gezellig op kantoor.

Blog

Collega Romy wint KSBW award

Naast Gert van der Houwen hebben we nu nog een expert in huis op het gebied van het besturen van filantropische fondsen

Blog

VDH Bestuurszaken gaat verder waar M&T partners is gebleven

Zorgen dat achter de schermen alles op rolletjes loopt, de klant ontzorgen, dat is wat zij graag en goed doen. 

Artikel

Chipfabrikant NXP winnaar Koning Willem I Prijs 2022 voor Grootbedrijf

Op maandagavond 23 mei 2022 werden in het Forum in Groningen en in aanwezigheid van erevoorzitter Hare Majesteit koningin Máxima, de Koning Willem I Prijzen 2022 uitgereikt door de voorzitter van de Koning Willem I Stichting en president van De Nederlandsche Bank, de heer Klaas Knot.

Interview

De week van VDH-medewerker 'control freak’ Marie-Thérèse Schlatmann: ‘Tot in detail moet alles perfect zijn'

Het einde van de week is in zicht. Hoe was de week van VDH-medewerker en ‘control freak’ Marie-Thérèse Schlatmann: ‘Tot in detail moet alles perfect zijn.’ We spreken MT vanuit het mooie Den Bosch via teams.

Blog

Nathalie de Meijer en Willem van Kinschot over de Nive-kennisnetwerken voor beursgenoteerde bedrijven

Het Nive wil hét platform voor de Nederlandse manager zijn. Bij deze vereniging kan iedere manager, hoog of laag in een organisatie, terecht voor informatie over zijn vakgebied. VDH Bestuurszaken is sinds 2008 verantwoordelijk voor de complete bedrijfsvoering van het Nive. Wat houdt dit precies in? Nathalie de Meijer en Willem van Kinschot van VDH Bestuurszaken vertellen daar meer over. 

Interview

De week van VDH-medewerker Joëlle van Baren: ‘Veel mensen halen geen voldoening uit werk, maar ik denk dat dit niet zo hoeft te zijn’

Het einde van de week is in zicht. Hoe was de week van VDH-medewerker Joëlle van Baren? We spreken Joëlle via videoverbinding vanuit haar thuiskantoor in Leidschendam.

Artikel

Hoe derde partijen vrijwilligerswerk inclusiever kunnen maken

Een inclusieve samenleving waarin iedereen kan meedoen heeft een meerwaarde voor iedereen. Het doen van vrijwilligerswerk lijkt bij uitstek een manier om bij te dragen aan sociale inclusie. Maar ook in vrijwilligerswerk vindt uitsluiting plaats.

Interview

De week van VDH-directeur Gert van der Houwen: ‘In het weekend werk ik vaak nog even door, maar dat is een keuze’

Het einde van de week is in zicht. Hoe was de week van Gert van der Houwen, directeur van VDH Bestuurszaken? ‘De ene dag los ik een organisatorisch probleem op voor een klant en de andere dag praten we over de aanschaf van een nieuw CRM.’

Interview

Winnaarsdiner van de Koning Willem I Stichting

Inspirerende lezingen, visitekaartjes die ouderwets over en weer gingen én een lange naborrel: het Winnaarsdiner van de Koning Willem I Stichting van vorige week maandag was een groot succes. Romy Blankenspoor deed namens VDH Bestuurszaken de presentatie van de avond. En dat allemaal onder het toeziend oog van Koning Maxima. 

Interview

Max Groenen, Stichting Muziek Zonder Grenzen

Beroepsmuzikant Max Groenen speelt trompet en heeft samen met drie andere muzikanten Stichting Muziek Zonder Grenzen opgericht. Doel van de stichting is, muziek maken voor en met mensen die het wat minder makkelijk hebben in onze samenleving.

Artikel

Schaarse vrijwillige energie

Niet alle vrijwillige energie van een burger wordt omgezet in vrijwilligerswerk. En dat terwijl er zeker in de zorg en in bestuurswerk een reële schaarste aan vrijwillige energie is. Hoe komt dat eigenlijk?

Artikel

VDH Bestuurszaken: Wij zijn u

VDH Bestuurszaken bepaalde gedurende de afgelopen 8 jaar haar identiteit, diensten en doelgroepen. Nu gaat het bedrijf een volgende fase in en daarbij hoort natuurlijk een nieuw ‘jasje’.