Collega Romy wint KSBW award

Bij VDH Bestuurszaken hebben we nu naast Gert van der Houwen nog een expert in huis op het gebied van het besturen van filantropische fondsen. Onze ‘eigen’ Romy Blankenspoor MSc, bestuurskundige bij VDH Bestuurszaken en directeur bij de KWI Stichting, volgde de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze schreef haar these over Het Koningin Emma Fonds in Den Haag.

Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van de opleiding  werden de KSBW Awards van 2020, 2021 en 2022 uitgereikt. Met veel blijdschap mocht Romy op het podium uit handen van Paul Russel een mooie bos bloemen en de award in ontvangst nemen. Ook de winnaars van de KSBW-award van 2019 en 2021 kregen deze avond de felbegeerde erkenning in handen.

Over PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen

Jonge bestuurstalenten die zich willen inzetten voor filantropische vermogensfondsen, of overwegen in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur, kunnen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen volgen. Stichting Network Young Philanthropic Professional geeft bekendheid aan de post academische opleiding en verzorgt ook stageplaatsen voor deze opleiding.
In 2010 is de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen met groot succes van start gegaan. Inmiddels hebben meer dan 150 deelnemers de opleiding met groot succes gevolgd. 

De opleiding bestaat uit vier modules, waar een stage bij een vermogensfonds onderdeel van is, en het maken van verschillende opdrachten. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeerthese. 

Dit adviesrapport omvat een grondige analyse van het ‘stagefonds’ waar de tijdens de cursus opgedane kennis is toegepast op het stagefonds. Deze afstudeerthese wordt getoetst aan de hand van de juiste toepassing van de behandelde stof. Wordt deze these met een voldoende beoordeeld dan ontvangt de student een certificaat. Elk studiejaar ontvangt de student met het hoogste cijfer ook nog, als kers op de taart, de KSBW-award.

Delen:

Ander interessant nieuws

Blog

Gedachten over Bestuursfilosofie

De London Eye, het grootste reuzenrad van Engeland. Met een diameter van 120 meter, een hoogte van 135 meter, een gewicht van 1.700 ton en 32 gesloten cabines is dit een magistrale machine die een unieke beleving biedt. Bezoekers stappen in en uit en zijn tijdelijk onderdeel van het geheel. Waarom ik dan meteen aan bestuurders denk? 

Interview

Bestuursinzichten door de jaren heen

Ter ere van onze 10e verjaardag zijn we de online reeks ‘Bestuursinzichten door de jaren heen’ gestart. De reeks opent met oprichter Gert van der Houwen. We stelden hem drie vragen.

Artikel

De Kunst van Besturen

In deze editie:  Besturen versus day-to-day organisatie: hoe blijf je als bestuur op afstand?