Collega Romy wint KSBW award

Bij VDH Bestuurszaken hebben we nu naast Gert van der Houwen nog een expert in huis op het gebied van het besturen van filantropische fondsen. Onze ‘eigen’ Romy Blankenspoor MSc, bestuurskundige bij VDH Bestuurszaken en directeur bij de KWI Stichting, volgde de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze schreef haar these over Het Koningin Emma Fonds in Den Haag.

Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van de opleiding  werden de KSBW Awards van 2020, 2021 en 2022 uitgereikt. Met veel blijdschap mocht Romy op het podium uit handen van Paul Russel een mooie bos bloemen en de award in ontvangst nemen. Ook de winnaars van de KSBW-award van 2019 en 2021 kregen deze avond de felbegeerde erkenning in handen.

Over PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen

Jonge bestuurstalenten die zich willen inzetten voor filantropische vermogensfondsen, of overwegen in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur, kunnen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen volgen. Stichting Network Young Philanthropic Professional geeft bekendheid aan de post academische opleiding en verzorgt ook stageplaatsen voor deze opleiding.
In 2010 is de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen met groot succes van start gegaan. Inmiddels hebben meer dan 150 deelnemers de opleiding met groot succes gevolgd. 

De opleiding bestaat uit vier modules, waar een stage bij een vermogensfonds onderdeel van is, en het maken van verschillende opdrachten. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeerthese. 

Dit adviesrapport omvat een grondige analyse van het ‘stagefonds’ waar de tijdens de cursus opgedane kennis is toegepast op het stagefonds. Deze afstudeerthese wordt getoetst aan de hand van de juiste toepassing van de behandelde stof. Wordt deze these met een voldoende beoordeeld dan ontvangt de student een certificaat. Elk studiejaar ontvangt de student met het hoogste cijfer ook nog, als kers op de taart, de KSBW-award.

Delen:

Ander interessant nieuws

Interview

De week van VDH-medewerker Diana Bier: "Ik hoef me geen moment te vervelen"

Het einde van de week is in zicht. Hoe was de week van VDH-medewerker en ‘duizendpoot’ Diana Bier: “Ik hoef me écht geen moment te vervelen”. Onder het genot van een cappuccino spreken we Diana gezellig op kantoor.

Blog

VDH Bestuurszaken gaat verder waar M&T partners is gebleven

Zorgen dat achter de schermen alles op rolletjes loopt, de klant ontzorgen, dat is wat zij graag en goed doen. 

Artikel

Chipfabrikant NXP winnaar Koning Willem I Prijs 2022 voor Grootbedrijf

Op maandagavond 23 mei 2022 werden in het Forum in Groningen en in aanwezigheid van erevoorzitter Hare Majesteit koningin Máxima, de Koning Willem I Prijzen 2022 uitgereikt door de voorzitter van de Koning Willem I Stichting en president van De Nederlandsche Bank, de heer Klaas Knot.