Collega Romy wint KSBW award

Bij VDH Bestuurszaken hebben we nu naast Gert van der Houwen nog een expert in huis op het gebied van het besturen van filantropische fondsen. Onze ‘eigen’ Romy Blankenspoor MSc, bestuurskundige bij VDH Bestuurszaken en directeur bij de KWI Stichting, volgde de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze schreef haar these over Het Koningin Emma Fonds in Den Haag.

Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van de opleiding  werden de KSBW Awards van 2020, 2021 en 2022 uitgereikt. Met veel blijdschap mocht Romy op het podium uit handen van Paul Russel een mooie bos bloemen en de award in ontvangst nemen. Ook de winnaars van de KSBW-award van 2019 en 2021 kregen deze avond de felbegeerde erkenning in handen.

Over PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen

Jonge bestuurstalenten die zich willen inzetten voor filantropische vermogensfondsen, of overwegen in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur, kunnen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen volgen. Stichting Network Young Philanthropic Professional geeft bekendheid aan de post academische opleiding en verzorgt ook stageplaatsen voor deze opleiding.
In 2010 is de PAO-opleiding Besturen van Filantropische Fondsen met groot succes van start gegaan. Inmiddels hebben meer dan 150 deelnemers de opleiding met groot succes gevolgd. 

De opleiding bestaat uit vier modules, waar een stage bij een vermogensfonds onderdeel van is, en het maken van verschillende opdrachten. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeerthese. 

Dit adviesrapport omvat een grondige analyse van het ‘stagefonds’ waar de tijdens de cursus opgedane kennis is toegepast op het stagefonds. Deze afstudeerthese wordt getoetst aan de hand van de juiste toepassing van de behandelde stof. Wordt deze these met een voldoende beoordeeld dan ontvangt de student een certificaat. Elk studiejaar ontvangt de student met het hoogste cijfer ook nog, als kers op de taart, de KSBW-award.

Delen:

Ander interessant nieuws

Artikel

De kunst van besturen

[De kunst van besturen] - Een bestuur stelt zichzelf (als het goed is) geregeld de vraag: is dit zuivere koffie? Hoe laveer ik tussen botsende belangen? Wet- en regelgeving geven richting, maar hoe ga je om met grijze of ontbrekende gebieden? De Kunst van Besturen: een duivels dilemma tussen regelgeving, belangen en ethische reflectie.
In deze editie: integriteit als kompas, hoe vaar je als bestuur de juiste koers?

Blog

Gedachten over integriteit en aansprakelijkheid

In een ver verleden droomde ik van een glansrijke carrière op het rugbyveld, waar tackles de sleutel waren tot succes. Achter elke perfecte tackle schuilt een uitgekiende strategie, een nauwkeurige observatie, en een uitmuntende executie. Het leek een garantie voor overwinning, maar dat was niet altijd het geval. Nu, in de bestuurskamer, ontdek ik dat succes meer vereist dan impact alleen en daarmee niet veel verschilt van het rugbyveld.

Artikel

Expert aan het woord - Dirk Duijzer

In een tijd waarin integriteit en aansprakelijkheid steeds meer lijken te worden ingeperkt door formele procedures en verzekeringen, nodigt jurist, filosoof en bedrijfskundige Dirk Duijzer (1958), bankdirecteur Rabo en ‘boegbeeld’ van Topsector Agro en Food – ons in dit artikel uit om terug te keren naar de kern van goed bestuur. Met de inspiratie van Augustinus en het beeld van 'de ogen van Jezus' als leidraad, verkent hij het belang van geweten, waarheid, gerechtigheid, liefde en vrijheid in het moderne besturen. Ontdek hoe integriteit en aansprakelijkheid meer zijn dan alleen juridische bescherming, en waarom het essentieel is om jezelf af en toe in de spiegel te kijken."