De week van VDH-medewerker 'control freak’ Marie-Thérèse Schlatmann: ‘Tot in detail moet alles perfect zijn'

Het einde van de week is in zicht. Hoe was de week van VDH-medewerker en ‘control freak’ Marie-Thérèse Schlatmann: ‘Tot in detail moet alles perfect zijn.’ We spreken MT vanuit het mooie Den Bosch via teams.

Waar houd jij je mee bezig binnen VDH Bestuurszaken MT?

Al ruim 12 jaar met het Nive, het Managers Platform van Nederland, waar managers, directeuren en ondernemers in Nederland ieder jaar vier interessante leerlijnen kunnen volgen. De leerlijnen zijn: Persoonlijke Ontwikkeling, Finance & Control, Goed Bestuur en Inspiratie. Ik organiseer alle bijeenkomsten. Dus ik verstuur de uitnodigingen, onderhandel over het tarief, bevestig afspraken, regel locaties, verzorg de marketing en communicatie rondom iedere bijeenkomst, ik houd de planning in de gaten en ik maak een evaluatie. Daarbij ben ik ook bij iedere bijeenkomst aanwezig als gastvrouw.

En IPSO, voor leven met en na kanker, is sinds kort mijn andere klant. Hier ben ik verantwoordelijk voor de Kennissessies. De Kennissessies worden aangeboden aan de bestuurders van de 81 aangesloten centra. Deze sessies zijn opgebouwd langs de verschillende aspecten die goed bestuur met zich meebrengt. Dit varieert van een goede bestuurlijke huishouding en een gezonde groepsdynamiek tot aan het bereiken van successen en resultaten. De Kennissessies zijn onderverdeeld in vijf thema’s: Bestuurdersfilosofie, Integriteit & Aansprakelijkheid, Groepsdynamiek, Impact & Succes en Informatiemanagement. Per thema vinden er vier dezelfde Kennissessies plaats, waarvan twee online en twee fysiek. Ook hier zorg ik voor alle ‘logistieke’ werkzaamheden. Een beetje vergelijkbaar als bij het Nive.

En binnenkort ga ik de medewerkers van Inspire Circle for Professionals ondersteunen in het programma dat ze aanbieden aan hun leden. Daar heb ik veel zin in!

Is jouw werk ingedeeld volgens een bepaald stramien of wisselt dat van dag tot dag?

Mijn werk is iedere dag anders en is afhankelijk van de bijeenkomsten die op het programma staan op dat moment. Ik werk heel planmatig en accuraat. Zodra het Nive MD-Programma en de IPSO Kennissessies zijn gepland en vastgelegd, zet ik alle acties die per bijeenkomst/kennissessie moeten worden uitgevoerd in mijn outlook takenlijst zodat de kans dat ik iets vergeet gering is.

Ik ben een ontzettende control freak en daarom laat ik ook iedere mail die ik verstuur, waarin ik iemand verzoek een reactie te geven, voor mezelf opvolgen zodat ik een reminder kan sturen als ik geen reactie ontvang.

In rustiger tijden ben ik met de voorbereidingen voor Nive bezig en elk jaar bekijken we de leerlijnen. Past het nog bij de tijd, zijn er uit evaluaties of beoordelingen zaken naar voren gekomen om aan te pakken. Het Nive MD-programma wordt eigenlijk altijd heel goed beoordeeld.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

Mijn grootste uitdaging is om iedere bijeenkomst tot in de puntjes te organiseren. Ik kan er heel slecht tegen als zaken niet lopen zoals ik het wil. Tot in detail moet alles perfect zijn.

Heb je veel ad hoc werkzaamheden?

Dat valt wel mee. Als er klussen tussendoor komen dan ben ik heel flexibel en pak ik dit direct op. Als het spoed heeft dan zet ik een tandje bij en werk ik wat langer door.

Jij werkt altijd vanuit huis? Vind je dat jammer?

Ik vind het heel prettig om thuis te werken. Maar ik heb dan ook een fijne werkkamer, dat is wel een must. Veel meetings vinden nog steeds online plaats, gelukkig. Dat scheelt mij veel reistijd waardoor ik veel efficiënter kan werken. Uiteraard ben ik ook regelmatig op kantoor voor een overleg en dan vind ik het ook weer heel leuk om mijn collega’s te zien en te spreken. En doordat ik altijd aanwezig ben bij de bijeenkomsten, heb ik daar ook weer veel contact met mensen. Voor mij is dit echt de perfecte manier van werken. Ik zou het niet anders willen.

En, ook niet onbelangrijk, hoe ziet jouw (ideale) weekend er uit?

Ik vind het heel gezellig om vrijdagmiddag na het werk een borrel te gaan drinken in de altijd gezellige binnenstad van Den Bosch. De zaterdagen hebben we meestal een etentje bij vrienden of bij ons thuis. Ik houd erg van koken en ook van lekker eten! Op zondag doen we het over het algemeen rustig aan. We willen vooral zoveel mogelijk genieten van het leven!

Delen:

Interessante case

Ervaring

Nive

‘Hoe meer je met elkaar deelt, hoe meer je kunt optellen’: het Nive wil hét platform voor de Nederlandse manager zijn. Bij deze vereniging kan iedere manager, hoog of laag in een organisatie, terecht voor informatie over zijn vakgebied. VDH Bestuurszaken is sinds 2008 verantwoordelijk voor de complete bedrijfsvoering van het Nive.