De week van VDH-medewerker Diana Bier: "Ik hoef me geen moment te vervelen"

Het einde van de week is in zicht. Hoe was de week van VDH-medewerker en ‘duizendpoot’ Diana Bier: “Ik hoef me écht geen moment te vervelen”. Onder het genot van een cappuccino spreken we Diana gezellig op kantoor.

Diana, hoe ziet jouw werkwerk bij VDH er in grote lijnen uit?

Omdat ik ondersteunend ben voor verschillende organisaties zijn mijn werkzaamheden heel divers. Ik start ’s ochtends in elk geval altijd met het doornemen van de mail. Vooral op maandag kost dat best veel tijd omdat ik op vrijdag vrij ben. Als ik hier doorheen ben maak ik een inventarisatie van wat ik ga doen.

Voor welke klanten werk jij?

Ik werk ondersteunend voor de NVTZ. Dit doe ik voor de directeur, de adjunct-directeur en de zes beleidsmedewerkers. Deze vereniging houdt zich bezig met verantwoordelijk toezicht bij verschillende branches, zoals welzijn, GGZ, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, dienstverlenende organisaties en ouderzorg. Ook houdt de NVTZ zich bezig met de nieuwe Wtza-regelgeving. Maar ik plan ook vergaderingen in, doe datumvoorstellen voor meetings en maak afspraken met bijvoorbeeld sollicitanten.

Het ITGD bestaat nu bijna drie jaar, maar zij zijn nog maar net klant bij ons. We zijn dan ook nog zoekende naar een goed platform. ITGD werkt nauw samen met Goede Doelen Nederland. Samen proberen ze de kwaliteit van toezicht te bevorderen en willen zij bijdragen aan de naleving en de verdere ontwikkeling van normen voor goed toezicht binnen goede doelen. Ik plan de vergaderingen in en verzorg bijeenkomsten zoals de introducties, master classes en netwerkborrels. Vanaf januari/februari 2023 ga ik ook congressen voor hen organiseren.

Voor het LOC ben ik de contactpersoon. Ik beantwoord mail en telefoontjes voor verschillende afdelingen. Zij zijn een platform dat de zorg wil verbeteren met informatie voor cliëntenraden in zorg en welzijn.

Tenslotte doe ook nog het een en ander voor VDH. Al met al, dus lekker divers en ik hoef me echt geen moment te vervelen.

En wat staat er op de planning voor vandaag?

Vandaag is voornamelijk een NVTZ-dagje. Ik ga vergaderverzoeken en vergaderingen inplannen en een nieuwe datum voor een bijeenkomst communiceren. Bellen met een locatie om te onderhandelen over de prijs. Dan mag ik nog een aantal sollicitanten uitnodigen en tenslotte een inventarisatie maken van de aanmeldingen voor de traineeship RvT voor jonge professionals. Maar tussendoor beantwoord ik ook telefoontjes en mail.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

Ik vind het vooral lastig dat ik nog niet alles weet als ‘nieuweling’ bij VDH. Dat is op zich ook niet zo gek, dat weet ik wel… Dus zoveel mogelijk kennis vergaren is mijn grootste uitdaging.
Verder vind ik het vooral heel leuk. Afwisselend in werkzaamheden en in klanten.

Weet jij op maandag al wat je donderdag gaat doen of is dat altijd weer een verrassing?

Ik maak wel een soort planning, maar die kan zo maar weer anders lopen. Ik start op maandag wel altijd met heel veel mail, dat is wel een vaststaand feit.

Waar werk je liever: thuis of op kantoor?

Absoluut op kantoor. In verband met de reistijden is één dagje per week thuis werken wel heel lekker.

Last but not least: wat mag niet ontbreken in jouw weekend?

Voor mij is mijn weekend al goed als ik geluncht heb of op een terrasje heb gezeten in Delft. Of als ik lekker naar het strand ben geweest. En natuurlijk als de kinderen naar huis komen en gezellig blijven eten. Maar lekker op de bank liggen en naar ‘mijn’ programma’s op tv kijken, is ook prima weekendvermaak.

Delen:

Interessante case

Ervaring

Stichting ROEM

VDH Bestuurszaken ondersteunt Stichting ROEM gedurende twee jaar bij het maken van een professionaliseringsslag. VDH begeleidt vanuit twee bestuursfuncties de directie en leert hen kijken door een bestuurlijke bril.