Verenigingen

Wat we doen

Verenigingen kennen bestuurlijk hun eigen dynamiek. Het bestuur bestuurt, maar het hoogste orgaan binnen de organisatie is de ALV. Verenigingen staan onder druk in een wereld waarbij leden liever ‘pay per event’ willen dan een jaarlijkse contributie. Daarnaast is de verbinding met leden voor elke vereniging een uitdaging. De leden hebben immers veel alternatieven en zijn vaak zeer goed in staat om datgene wat zij nodig hebben individueel te vinden en halen. Als vereniging bent u dan ook gebaat bij een partner die ervaring heeft met het reilen en zeilen van het verenigingsleven. Die partner is VDH Bestuurszaken.

vdh_bestuurszaken_verenigingen_1.jpg

Wat we voor u kunnen betekenen

Wij ondersteunen en adviseren de bestuursleden en tegelijkertijd zijn wij de constante factor voor de vereniging, want bestuurders komen en gaan. Door het inschakelen van ons als bestuurskantoor blijft de kennis binnen de vereniging en hoeft niet elk nieuw bestuur of elke nieuwe bestuurder, het wiel opnieuw uit te vinden. Wij kunnen helpen om de koers van de vereniging op de lange termijn te bewaken. Wij nemen deel aan de bestuursvergaderingen en met de kennis en informatie die we hier opdoen kunnen we meedenken in de verenigingsactiviteiten en de uitvoering hiervan. 

Testimonial

De Rabobank is al vele jaren lid van de Nive. Nive is een organisatie met als oogmerk het vak van manager verder te professionaliseren en te ondersteunen. Al vele jaren wordt het bestuurssecretariaat en worden de verenigingsactiviteiten van Nive ondersteund door VDH Bestuurszaken met als directeur Gert van der Houwen. Dat gebeurt op een uiterst plezierige en ook zakelijke/professionele manier. Betrouwbaarheid en zorgvuldigheid zijn kernbegrippen die altijd door dit bureau gehanteerd worden.
Dirk Duijzer,
Bestuurssecretaris Rabobank

Overige doelgroepen

Stichtingen

Als bestuurskantoor werken we nauw samen met het bestuur. Wij ondersteunen het bestuur operationeel en adviseren rondom het realiseren van de missie.

Vermogensfondsen

Wij faciliteren u zowel op bestuurlijk als operationeel gebied bij het realiseren van de missie van uw vermogensfonds.

Bestuurders

U wordt binnenkort bestuurder of u maakt deel uit van een bestuur: in beide gevallen kan VDH Bestuurszaken een partner voor u zijn.